A természetes készítmények a legtöbb esetben nincsenek elfogadva gyógyszerészeti termékként, ennek ellenére érdemes próbát tenni velük, ha csak kiegészítő kezelésként is, mivel nincsenek mellékhatásaik és így a legrosszabb eset is csak annyiban áll, hogy esetleg nem hoznak változást. A yam gyökér kivonat már nagyon sokaknak segített nőgyógyászati problémák esetén és rengeteg pozitív visszajelzést hallani róla. Sőt, orvosi véleményeket és tudományos cikkeket is meg lehet találni, amelyek a yam gyökér kivonat egyedülálló hatásairól szólnak és a hatékonyságát támasztják alá.

Tehát, ha valakinek progeszteronpótlásra van szüksége, vagyis ösztrogéndominanciával küzd, akkor ezzel a natúr anyaggal feltétlenül meg kell ismerkednie, mert vegyi anyagok nélkül is sikerülhet legyőzni a problémát. Például yam gyökér kivonat van a WiseTree Naturals progeszteron krémjében is, ami ezen összetevőn kívül is csak természetes hozzávalókból készül. Ennek köszönhetően, a termék hatékonysága magasabb bármilyen más, kémiai kísérőanyagokat tartalmazó változatnál, hiszen könnyebben és magasabb arányban fel tud szívódni a hatóanyag.

Ez igen lényeges tulajdonság, hiszen így maga a betegség és a miatta kialakuló egyéb problémák is hamarabb enyhülhetnek. Azonban, ha az ösztrogéndominancia okán fellépő inzulinrezisztencia súlyosabb méreteket ölt, akkor szükség lehet egyéb segítségre is. A myo-inositol egy szintén natúr megoldást kínál a sejtek inzulin felismerő képességének javítására, illetve helyreállítására. Mivel ez is természetes anyag nyugodtan alkalmazható a yam gyökér kivonattal együtt is, így egyszerre mindkét tünetet célba vehető.

A Wisetree Naturals természetes készítményeket forgalmazó cég egy olyan komplexet kínál, ami alpha-liponsavval, fahéjjal, valamint krómmal fokozza a myo-inositol vércukorszint szabályozó hatását. Ez a kombináció igen ritka, de a visszajelzések nagyon jók a kapszula használatával kapcsolatban. A wistreenaturls.hu oldalon még több információ megtudható myo-inositol tulajdonságairól és ha meggyőzték az olvasottak, akkor ott helyben rendelhet is.

Vélemény, hozzászólás?