Az internet előfizetés mára olyan magától értetődő szolgáltatás, amelyen egyre több ember anyagi helyzete múlik.

Az internet éppen olyan alapszükségletté vált és válik, mint a telefon vagy az elektromos áram, hiszen egyre többen az interneten intézzük ügyeinket, itt vásárolunk, itt nézünk filmeket, itt tartjuk a kapcsolatot másokkal.

Az internet előnyei között első helyen az információszerzés szerepel

Amikor az internetet kitalálták, már akkor kimondottan azt tűzték ki célul, hogy az információ áramlása zavartalan maradjon egy háború esetén is. Az egyetemek, kutatóintézetek közötti gyors adatáramlás olyan évszázados kívánalom, amit ugyancsak az internet tett lehetővé.

A lakossági internet előfizetés pedig az átlagembernek is elhozta a lehetőséget, hogy információhoz jusson. Méghozzá gyorsan, sok és ingyenesen megszerezhető információhoz. Az egyes szolgáltatók, például az Invitel kínálta internet előfizetés akár befektetésnek is tekinthető egy teljesebb élethez.

Az internet kapcsolatot teremt a szeretteinkkel

Ahogy egyre több ember költözik el falujából, városából, hogy új életet kezdjen a nagyvárosokban vagy külföldön, úgy értékelődik fel a kapcsolattartás a családdal, a távolra kerülő barátokkal. A szélessávú internet előfizetésnek hála már évek óta lehet videobeszélgetést folytatni, a közösségi oldalakon pedig akár percről percre beszámolni eseményekről.

Mennyivel másabb a kapcsolat a generációk között, ha a nagyszülő úgy érezheti, dacára a sok száz vagy ezer kilométernek, ő is részese a család napi eseményeinek!

Az internet az új gazdaság

Az internet egyértelműen megváltoztatta az emberek életvitelét. Lehetővé tette a távolságok legyőzését, megkönnyíti a vásárlást, elősegíti a tudatos fogyasztást és egyre több fajta ügyintézést gyorsít fel.

Az internet emellett munkahelyek sokaságát teremtette meg. Egyre többen dolgoznak részben vagy egészben az interneten vagy annak a segítségével. Webáruházak, online szolgáltatások, adatbányászat, adatbiztonság – világszerte munkahelyek millióit hozta eddig is létre.

A távmunka és a részben otthonról végzett munka egyaránt csak internet által valósulhat meg hatékonyan – és egyre több cég ébred rá, mennyivel olcsóbb így foglalkoztatni embereket, mint irodát bővíteni.

A jövő tehát egyértelműen az internet előfizetés mellett szól.

Vélemény, hozzászólás?