Fogfájással küzdesz, és nem tudod rávenni magad arra, hogy végre szakemberhez fordulj? A rossz fogak sajnos számos egészségügyi kockázatot jelentenek, a szomszédos fogakra is rossz hatással vannak, és előbb vagy utóbb biztosan olyan méreteket ölt majd a fájdalom, hogy muszáj lesz orvoshoz fordulnod. Miért ne tennéd ezt meg mihamarabb? A megfelelő magánklinikát választva gyorsan, fájdalommentesen lehetsz túl a beavatkozáson.

A fogorvosok napjainkban igyekeznek olyan megoldást találni a fogászati problémákra, amelynek köszönhetően a saját fogak megőrizhetőek. Abban az esetben viszont, ha a szuvasodás nagyon mély, és már a gyökérkezelés sem hozhat kívánt eredményt, akkor a húzás és a későbbi pótlás lehet az ideális választás. A foghúzás csak végső esetekben megoldás, de abban biztos lehetsz, hogy itt tényleg fájdalommentes lesz. A kulturált környezet és az empatikus szakember nagyon sokat számítanak, de már az érzéstelenítés terén is szerephez juthat a fokozott odafigyelés.

A helyi érzéstelenítés előtt ugyanis lehetőség van olyan érzékenységet csökkentő gél bemasszírozására, amelynek hála a sokak által rettegett injekció minimális kellemetlenséggel sem fog járni. A húzás folyamán sem arra kerül a hangsúly, hogy minél gyorsabban elvégezhető legyen az, hanem ha szünetre van szükséged, akkor kézjelekkel kommunikálhatsz, és nem fog problémát okozni mindez a szakemberek számára. A megfelelő fogászati klinika megtalálása akkor is nagyon fontos, ha az egyszerű foghúzásnál bonyolultabb a helyzet és például a rosszul kinőtt vagy az ínyben rekedt bölcsességfogak eltávolítása a cél. Ilyenkor műtéti beavatkozás válhat szükségessé, melyet azonban jelentős tapasztalattal rendelkező szájsebészek végeznek, maximálisan odafigyelve a páciensre és a fájdalommentességre.

S hogy mire számíthatsz foghúzás után? Az, hogy túl vagy az egészen, már önmagában örömmel fog eltölteni, de néhány napig még mindenképpen ügyelj szokásaidra. Természetes, hogy fájdalomcsillapítót szedsz, mint ahogyan a szájhigiéniára való ügyelés is nagyon lényeges. A gyógyulást követően pedig elkezdhetsz azon gondolkodni, hogy milyen megoldást válassz a fogpótlásra. A fogászati implantátum beültetése napjainkban a legnépszerűbb módszer, amely akár életen át tartó eredményt kínál az elvesztett fogak pótlására.

 

Vélemény, hozzászólás?