Az ideális gyöngy karkötő elkészítéséhez a megfelelő horgolócérna szín kiválasztása is hozzátartozik. A gyöngysziget webáruházában számtalan szín közül választhatunk, így bármilyen gyöngyhorgolt karkötőt vagy akár nyakláncot elkészíthetünk. A gyöngyök horgolása igen érdekes technika, amely gyerekjáték lesz azoknak, akik már fűztek valaha gyöngyöt vagy horgoltak. A két technikának az elegye a gyöngyhorgolás. Nagyon fontos, hogy megfelelő gyöngyöket és megfelelő vastagságú fonalat használjunk miközben elkészítjük a megálmodott ékszert.

 

Amennyiben nem túl jó minőségű fonalat választunk és az átlátszik, úgy az nem lesz túl szép és meg is nehezíti a vékony fonal a horgolást. Ékszereket, karkötőket, láncokat készíthetünk ezzel a technikával, amely nagyon könnyen elsajátítható. Ha már van egy jó horgolási mintánk akkor annyi a teendőnk, hogy egy-egy gyöngyöt közbehorgolunk. Apró dísztárgyakat is készíthetünk, így otthonunkat egészen egyedivé varázsolhatjuk. Tulajdonképpen három alapelem tudása szükséges ahhoz, hogy el tudjuk készíteni a megálmodott ékszert vagy díszt. Ez a láncszem, a kúszószem és a rövidpálca. Akik ezt már ismerik a horgolásból, azoknak gyerekjáték lesz a gyöngyhorgolás. A horgolás során soha nem vágunk le a cérnából előre, mindig csak a gombolyagra fűzzük, horgoljuk rá a gyöngyöket.

 

Akik bevállalósabbak azok készíthetnek saját mintát is, de ma már a neten nagyon sok mintát fogunk találni. A webshopban már 430 Forinttól válogathatunk a szebbnél szebb színek közül. Gyöngyből is nagyon nagy raktárkészlettel rendelkeznek, így mindenképpen érdemes ide is ellátogatni. A gyöngysziget még nyáron is szervez tanfolyamokat, amelyekre bárki leadhatja jelentkezését a weboldalon meghirdetett elérhetőségek bármelyikén. A gyöngyhorgolás és a gyöngyfűzés technikáját, a gyöngyfűzés fortélyait és az alaptechnikákat is meg lehet tanulni egy tanfolyam elvégzésével. A 3 órás tanfolyamra már most érdemes jelentkezni, nehogy lemaradjunk róla. A gyöngysziget webshopjából megrendelt termékeket nagyon gyorsan házhoz is szállítják, így ha nem megyünk el a tanfolyamra, akkor is nagyon gyorsan megkezdhetjük a gyöngyfűzést otthonunkban.

Vélemény, hozzászólás?