Sokan vannak, akik a kertük csinosítását szívesen végzik saját maguk, mert a kerti munka kikapcsolódást, szórakozást jelent számukra. Ez egy nagyon szerencsés helyzet, mert esetenként jelentős összegeket is spórolhatunk azzal, ha a munkát mi magunk végezzük, és nem kell fizetnünk érte, közben pedig élvezzük is, amit csinálunk.

Fontos megjegyezni azonban, hogy vannak helyzetek, amikor javasolt a szakember segítségének igénybevétele. Ilyen lehet, ha öntöző rendszert szeretnénk telepíteni. Maga a telepítés házilag is kivitelezhető, azonban az öntözőrendszer tervezés minden esetben nagy szakértelmet kíván. Ahhoz, hogy aztán a munkafolyamat gördülékenyen haladhasson, megfelelő tervrajzra van szükség, amin nyomon követhetjük a teendőket.

Készítsünk vázlatrajzot, amelyen minden kívánt paramétert feltüntetünk, hogy a tervező kolléga ez alapján kalkulálhassa ki a megfelelő anyaglistát. Az adatok átadása után ajánlatot kapunk, hogy mennyibe kerül az öntözőrendszer tervezés. Sok cégnél beszámítják ezt az összeget az anyagköltségbe, amennyiben náluk vásároljuk meg a berendezéshez a kívánt alkatrészeket.

Öntöző rendszer telepítés csakis árajánlattal

Nagyobb szabású kerti munkáknál, ahol indokolt a terv készítése, mindenképp javasolt a helyszíni felmérés. Legfőképpen azért, mert minden kert más és más, nem lehet látatlanban megbízható ajánlatot adni, hiszen az öntöző rendszer telepítés számos előre nem látható tényezőtől is függhet.

Egy korrekt árajánlatnak tartalmaznia kell részletesen a szükséges anyagok listáját, a munka díját tételesen megadva, a munka várható időtartamát, ismertetnie kell a garancia feltételeit és nem utolsó sorban elérhetőséget, ahová fordulhatunk a kérdéseinkkel.

Több cég ajánlatait összehasonlítva tudunk dönteni arról, hogy számunkra mely telepítő cég ajánlata a legszimpatikusabb szakmaiság, színvonal, illetve a bemutatott referenciák alapján. Az öntöző rendszer telepítés, ha körültekintően megtervezett és a megfelelő szakemberek segítségével történik, egy nagyon hálás beruházás.

Vélemény, hozzászólás?