niacinamide

Niacinamide a sötét pigmentfoltok ellen

A B3-vitamin nagyon értékes tulajdonságokkal rendelkező összetevő. Késlelteti az öregedési folyamatot, megszünteti a bőr elszíneződését, de ez csak az előnyök töredéke. A niacinamide egyre gyakrabban szerepel az otthoni használatra ajánlott kozmetikumok összetevőinek listáján. Széles spektrummal rendelkező komponens, mivel hasznos a száraz és érzékeny, valamint a zsíros és pattanásos bőrre is. Miért lett a niacinamide ekkora sláger? A leginkább azért, mert többirányú hatást fejt ki a bőrre és különböző problémák esetén használható.

A száraz bőrnek meghozza a kívánt hidratáltságot, míg a faggyúmirigyek normalizálása miatt a pattanásokra hajlamos bőr is imádni fogja. A B3-vitamin gyulladáscsökkentő hatású, így kiválóan alkalmazható a szeborreás alapokon nyugvó gyulladásos bőrbetegségre. Antibakteriális hatással bír, így megakadályozza az új foltok megjelenését a bőrön. Ha aknés foltokkal vagy gyulladás utáni hiperpigmentációval küzdesz, a niacinamide tökéletes számodra, mert gyönyörűen eltűnteti ezeket.

Így a legcélravezetőbb az aromaterápia

Az illóolajok évszázadok óta ismertek. Már az ókoriak is használták az illatanyagokat a testükre kenve, szépségápolás céljából. Az illóolajok ma már sokféleképpen használhatóak a hétköznapi életben, légfrissítőként, a mosógépbe keverve, ahol csodás illatot adnak a ruháknak és az aromaterápia alapelemeként is. Az összetevők gazdagsága és a különböző illatok széles skálája miatt, az illóolajokat számos más területen is használják. Az illóolajok használatának legnépszerűbb módja a kerámia kandallós aromaterápia.

A kandalló felső része medencére emlékeztet, amit a kedvenc olajunkkal töltünk meg, míg az alsó rész, egy nyitott henger az egyik oldalon, ami a gyertya elhelyezésére szolgál. Így otthon is élvezheted a kedvenc illatodat, ami jó hangulatba hoz és enyhíti a mindennapi feszültségeket. De az aromaterápia még nem minden! Ugyanilyen népszerű az illóolajok inhalációs használata megfázás és influenza esetén. Néhány csepp olaj, egy tál meleg víz és törölköző segít az orrfolyás, a köhögés enyhítésében.

Author: Szerkeszto