Az ingatlan kényelmes használata nagymértékben múlik azon, hogy milyen megoldásokat részesítünk előnyben az ajtóválasztáskor. Míg a kültéri ajtók esetében a biztonság elsődleges, addig a beltéri ajtóknál inkább az esztétikum és a praktikum a döntő tényezők. Gyakran előfordul, hogy túl kevés hely áll rendelkezésre az ajtónyitáshoz, s ilyenkor a tolóajtók bizonyulnak az ideális megoldásnak. Persze nem mindegy az sem, hogy milyen stílusú az ingatlan, hiszen a beltéri ajtókat akár ennek megfelelően is megválaszthatjuk.

 

De mégis mitől függ, hogy mennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlni a beépítés során? Az olyan oldalakon, mint a szalafa.hu, megnézheti, hogy milyen tényezőkön múlhat egy beltéri ajtó beépítésének az ára. Természetesen nem mindegy, hogy milyen ajtótípus mellett tesszük le a voksot. A modern beltéri ajtók évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek és a széles színválasztéknak hála mindenki megtalálhatja a lakberendezési stílushoz passzoló megoldást. A klasszikus beltéri ajtók szintén kedveltek, de a trendeket követve a tolóajtók vezetik a népszerűségi listát. Nem véletlen, ez utóbbiakkal ugyanis rengeteg helyet lehet spórolni, ráadásul azonnal stílusossá varázsolhatóak a helyiségek.

 

Ma már akár olyan beltéri ajtó mellett is dönthetünk, amely utólag beépíthető, így biztosan nem sérül a padlóburkolat vagy a festés a munkálat során. A méretre szabott megoldásnak köszönhetően praktikusan elhelyezhető a beltéri ajtó a kívánt területre. A lakkozott, furnérozott felületű ajtók karbantartása is rendkívül egyszerű, a puha ronggyal való áttörlés elegendőnek szokott bizonyulni.

 

Persze a költségek tekintetében azzal mindenképpen számolni kell, hogy minél több építési munkálatra és átalakításra lesz szükség, annál magasabb kiadásokra számíthatunk. Ez gyakran a tolóajtók esetében érdemel figyelmet, de egy régi típusú ajtó lecserélése is szükségessé tehet komolyabb kőművesmunkákat. Természetesen nem mehetünk el a választott szakemberek mellett sem, hiszen a hozzáértés és a gyakorlottság nélkülözhetetlenek annak érdekében, hogy mihamarabb az új beltéri ajtónak örvendhessünk. Fontos, hogy minden tekintetben korrekt ajánlatot válasszunk, ezen ugyanis a későbbi elégedettség és az időtálló minőség múlhatnak.

Vélemény, hozzászólás?