Miként tanulhatók meg a gitár akkordok?

Amikor egy hangszeren elkezdünk megtanulni játszani, akkor ami a legfontosabb, hogy a kezdeti nehézségek hatására ne adjuk fel a munkát azonnal. Bár vannak, akik őstehetségek és a gitározás a vérükben van, az alapokat mindenkinek meg kell tanulni. Voltaképpen kellő gyakorlással és odafigyeléssel nemtől és kortól függetlenül bárki a kezébe veheti ezt a zeneeszközt.

A gitár akkordok megismerése a legfontosabb a megfelelő behangolást követően. Amikor ugyanis a húrok már kiváló módon szólnak, akkor következik a hangzat, vagyis a hangsor több tagjának együttes megszólaltatása. A kezdeti bonyolultság ellenére megéri tovább küzdeni a gitár akkordok elsajátításával. Voltaképpen nem szól ez másról, mint a húrok bizonyos formában történő lefogásáról.

Képes illusztrációk segítségével gyorsan megismerhetők az egyes állapotok, majd ezeket meg kell jegyezni. Hatékony módszer erre, ha nem akarjuk azonnal az egészet bemagolni, hanem hetente csak néhányat sajátítunk el a gitár akkordok közül, majd ezeket elkezdjük olyan dalok segítségével gyakorolni, amik abból a néhányból épülnek fel. Nem szabad továbbhaladni a tanulásban, csak a tökéletes hangzás megléte után. Az sem baj, ha ez hetekig tart, de bírjuk rá az ujjainkat, hogy pontosan azt tegyék, amire szükség van. Megéri minél többet gyakorolni, mert így fog automatikussá válni a művelet és a hangszer megszólalása ezt követően fogja adni a várt eredményt. A gitarozom.com oldalon mindent megtudhatunk, amire szükségünk van a gitár akkordok működéséről. Ne várjunk tovább, hanem kezdjük minél hamarabb a tanulást.

Author: Barnabas Kovacs