Melyek lehetnek az érszűkület tünetei?

Ez a betegség általában a végtagok zsibbadásával, hidegérzetével és terhelésre jelentkező fájdalommal jár. Az érszűkület tünetei észlelésekor javasolt mihamarabb szakorvoshoz fordulni. Érdemes megemlíteni, hogy a mozgásszervi problémák gyakran hasonló panaszokkal járnak, így egy már fennálló reumatológiai betegség késleltetheti a diagnózist. Fontos tudni, hogy az érproblémák az egész érrendszert érintik, ebből kifolyólag egyszerre fennállhat a szívkoszorú és az agyat ellátó erek betegsége is.

Bármilyen gyanújel esetén indokolt felkeresni egy angiológust. Az érszűkület tünetei szerencsére könnyen felismerhetőek. A szövődmények súlyosak lehetnek, így a beteg és az orvos részéről egyaránt fontos a fegyelmezettséget, valamint a rendszeresség. A kezelés járásgyakorlatokkal, rizikótényezők csökkentésével, esetenként érsebészeti beavatkozással jár. A kialakulásának a kockázatát fokozhatja a veleszületett hajlam, a helytelen táplálkozás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a mozgáshiány, stb. Az érszűkület tünetei különbözők lehetnek.

Az érelmeszesedés megelőzése elengedhetetlen dolog

A nem megfelelő vérellátás eredményeképpen izomfájdalmak, görcsök és duzzanatok jelentkezhetnek a végtagokon. Az érelmeszesedés megelőzése kiemelt fontosságú, hiszen mindenki tudja, hogy a magas vérnyomás, a stroke és a szívroham a nem tiszta erek következménye is lehet. Az érrendszer szennyezettségére vannak utaló jelek, de sajnos ezeket az emberek nem mindig veszik komolyan. Az egészséges életmóddal és rendszeres mozgással sokat tehet az erek tisztításáért, illetve megfelelő állapotáért. Számos hatásos készítmény áll rendelkezésre.

Az érelmeszesedés megelőzése fokhagyma kivonat szedésével is történhet. A szerves fermentált fekete fokhagyma szagtalan és utóíze sincs. Jót tesz a vérnyomásnak, a szívnek és az érrendszernek. A betegség terjedése többféle módon lassítható, bár teljesen sajnos nem gyógyítható. A koleszterinszegény táplálkozással rengeteget tehet az ügy érdekében. Ha rendben tartja a testsúlyát, egészségesen táplálkozik, rendszeresen mozog és kerüli a dohányzást, akkor az érelmeszesedés megelőzése sikeresebb lesz.

Author: Szerkeszto