Megmérték: ilyen a berekfürdői gyógyvíz összetétele!

Hazánk rendkívül gazdag gyógyvizekben, és ezek turisztikai értékét igyekszünk is maximálisan kihasználni. Az országban egymást érik a gyógyfürdők, melyek mellé gyakran élményfürdő és csúszdapark is létesült az elmúlt években. Míg a hegyvidéki tájak csodás panorámájához kétség sem férhet, addig az alföldi tájakon főként folyóink és neves fürdőhelyeink térségében élénk az idegenforgalom. Karcag és Kunmadaras között helyezkedik el az a község, mely népszerűségét szintén gyógyfürdőjének köszönheti. Berekfürdő strandja nyolchektáros területen terül el, s a zöldövezetben két gyógymedence, két termálmedence, uszoda, égy gyermekmedence is várja a pihenni vágyókat.

A komplexum, kapcsolódva a napjainkban népszerű kialakításokhoz, egy 500 négyzetméteres ifjúsági élménymedencével is rendelkezik, ahol sodrófolyóval és csúszdával is találkozhatnak a víz szerelmesei. A fedett részleg négy felújított medencével szolgálja a kikapcsolódást akkor is, ha a kinti időjárás nem engedné meg a fürdőzést. Nem csak a fürdőzni, de a gyógyulni vágyók számára is remek választás Berekfürdő, ugyanis többféle gyógyászati szolgáltatással is áll rendelkezésre. A súlyfürdő, a gyógymasszázs, az elektroterápia és a víz alatti sugármasszázs reumatológus szakorvos által felírt kezelésként várják a betegeket.

A termálvíz egyébként különleges összetevőkkel rendelkezik, melyek eredményesen vethetőek be egyes reumatológia megbetegedések gyógyítására. Ezeken felül a nőgyógyászati panaszok, az idegrendszeri problémák is enyhülnek a víz hatására, de baleseteket követő rehabilitáció során is jó választásnak bizonyul az. A gyógyvízben nátrium, ammónium, kalcium, magnézium, vas és kálium egyaránt megtalálható a legfrissebb mérések szerint.

A strandon egész nyáron esti koncertek várják a vendégeket, de a csendes pihenés iránt érdeklődők is megtalálják számításukat, leginkább az otthonos, igényes szálláshelyeknek köszönhetően. A medencés apartmanok, a termálmedencével ellátott vendégházak mellett akár felújított, tornácos parasztházra is eshet a választás. A község nyugodt utcáival és vendégszerető lakóival egyre többek úti céljai között szerepel. A nagy érdeklődés miatt érdemes mihamarabb szállást foglalni a területen, ha egy napnál hosszabb időt szentelnénk a fürdőzésnek és a csendes kikapcsolódásnak.  A szallaskeres.hu oldalon többféle megfizethető, mégis színvonalas szálláshely közül válogathatunk.

Author: Barnabas Kovacs