Jó hatásfokú természetes gyulladáscsökkentők

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen, ha egészséges életet akarunk élni. Azonban ha nincs nagy rutinunk a tornagyakorlatok helyes végrehajtásában, akkor jobb kikérni egy tapasztalt személy véleményét a témában. Sokan esnek abba hibába, hogy bemelegítés nélkül kezdenek komolyabb megerőltetést eredményező feladatokba, ami sérüléshez és izomlazító alkalmazásához vezethet.

A megfelelő készítmények ugyanakkor megelőző szereppel is felhasználhatók. A természetes gyógynövénykivonatok ugyanis serkentik a véráramlást, ezzel oxigénben gazdag folyadék érkezik a szövetekbe, ami lehetőséget nyújt a nagyobb terhelés gond nélküli elviselésére. Ha amúgy is hajlamos szervezetünk a tornázás közbeni görcsölésre, akkor az izomlazító mindig legyen kéznél, és megfelelő időközönként alkalmazzuk azt. Ha véletlenül otthon marad, de szükség lenne rá, akkor az izomlazító hiányában vessünk be más módszert a tünetek kezelésére. Például azonnal hagyjuk abba a gyakorlatot, jegeljük, vagy lágyan masszírozzuk a testrészünket.

Továbbá rendkívüli jelentőséggel bír, hogy teljes gyógyulásig hagyjuk el a megerőltetést, és azt követően is csak fokozatosan terheljük magunkat. A húzódások, ütődések mind olyan traumát váltanak ki, amelyeket minél előbb érdemes természetes gyulladáscsökkentők felhasználásával megszüntetni. De miért kap hangsúlyt a természetes? Azért, mert a szteroid alapú szintetikus termékek gyakran kellemetlen mellékhatásokkal rendelkezhetnek. Miért is ne kerülnénk el ezeket, ha módunkban áll? A természetes gyulladáscsökkentők nagyrészt gyógynövénykivonatokból készülnek, amelyek az összetett ásványi anyag és vitamin koncentrációjukon át fejtik ki áldásos tevékenységüket.

Néhány ismertebb alapanyag a mentol, citrom, kúszó fajdbogyó, levendula, bergamott olajok, amelyek mind együttesen nyújtják a természetes gyulladáscsökkentők eredményes hatását. A megfelelő szaküzletekben vagy akár online is megvásárolhatók a készítmények és jó hatásfokkal alkalmazhatók. Próbáljuk ki bátran, ha gyakran kínoznak minket ízületi panaszok, és véget akarunk vetni azoknak!

Author: Barnabas Kovacs