Pandemic

Játszottál már a Pandemic társasjátékkal?

Pandemic társasjátékban egy világszintű járvány terjedését kell megakadályoznod a csapatoddal. Ez a játék már 2015-ben is az év sikerjátéka volt és azóta is sokan megvásárolják, hiszen rendkívül izgalmas perceket okozhat mindenkinek. A Pandemic már 2008 óta megtalálható a boltok polcain, hiszen ebben az évben jelent meg először. Az egyedülálló játéknak azóta már számos kiegészítője megjelent. Magyarországon 2015-ben az év játéka díjra is jelölték. A Gemklub 2014-ben már másodjára adta ki a játékot. A játékosok célja, hogy egymást segítve, szoros együttműködésben a globális pusztulástól mentsék meg a világot.

A játék kezdetén a játékosok különböző karaktereket kapnak, amelyek segítségével és a kapott képességükhöz mérten megfékezhetik a kitörni készülő járványt. Ehhez ki kell fejleszteni az ellenszert. A játék új kiadása magyar nyelven vásárolható meg de a kezdetekhez képest mára már nagyon sok változtatáson esett át. Re-designt kapott, modern grafikai elemekkel bővült és rendkivül tetszetős. A játék alkatrészei műanyagok, így a tartóssága megkérdőjelezhetetlen. A játékot még hangulatosabbá teszik a vakcinák és a víruskockák. Két új karakterrel is bővült a játék, így már 7 karakter közül választhatnak a játékosok. A játékban 100 kártya található meg, ezek a fertőzés és a játékos kártyák. A magyar szabály 8 oldalon segíti a játékosokat az eligazodásban.

 

A játék során tényleg nagyon fontos, hogy a játékosok végig együttműködjenek, mert ha ez nem történik meg, akkor biztosan vereséggel zárul a játék. Gémer játékként és családi játékként is ideális szórakozási lehetőséget biztosít akár a hideg téli estéken is egy finom meleg tea vagy forralt bor mellett. A részletekben gazdag játéktábla és a praktikus doboz csak hab a tortán. A játék során fontos, hogy mindenki előre gondolkodjon és tervezze meg a lépéseit, hiszen csak így lehet győztesként kikerülni a csatából. A körönként felfedett kártyák végig izgalmas játékmenetet biztosítanak, hiszen a vírus mindig máshol üti fel a fejét.

Author: Barnabas Kovacs