A felniknek két ismert típusa van, az egyik a lemez, a másik az alumínium. Mindkettőnek vannak előnyös és hátrányos tulajdonságai, vásárlás előtt érdemes utána olvasni, hogy melyik, milyen esetben ajánlott. Például, egy Ford Mondeo alufelni garnitúra beszerzésekor fontos lehet, hogy téli, vagy nyári gumihoz keressük-e a megfelelő keréktárcsát.

Mivel az alufelni a téli időjárást nem feltétlen bírja olyan jól, mint az acélfelni, erre az időszakra észszerűbb döntés lehet a lemezfelni. Ezt egyszerűbb és olcsóbb javítani, így ha mégis történne vele valami a téli csúszós utakon, könnyen lehet orvosolni.

A könnyűfém felni mutatósabb, stílusossá varázsolhatjuk vele a járművünket, sportosabb vezetési élményt nyújt, nem utolsó sorban, a kialakításának köszönhetően a fékeknek jobb hőelvezetést biztosít. A Ford Mondeo alufelni a szakemberek javaslatára tehát inkább nyárra, a lemezfelni télre való, igaz, már gyártanak speciális lakkréteggel bevont alufelnit, ami ellenáll a téli időjárásnak, így aki télen sem akar lemondani a dizájnról, van választása.

Opel Astra G felni széles választékban

Egy jó minőségű alufelni jobban ellenáll a kavicsfelverődésnek, a szélsőséges időjárásnak, a forróságnak. Érdemes minőségi terméket választani, a silányabb gyártmányokon rövid idő elteltével meglátszik az igénybevétel, lepattog a felületi réteg, megindul a korrózió.

Az Opel Astra G felni kiválasztásánál is érdemes odafigyelni, hogy megbízható gyártmány mellett döntsük, hiszen a minőség hosszabb élettartamot garantál. A jobb minőség azonban drágább is, de az alu-felni.eu weboldalon az adott autó márkáját, típusát beírva több ajánlat közül választhatjuk ki a számunkra legkedvezőbbet. Például, ha Opel Astra G felni szükséges, a rendszer több lehetőséget is felkínál.

A keréktárcsák paraméterei fontos adatok, mindig az autónak megfelelő méretű felnit vásároljuk meg, ellenkező esetben a vezetés balesetveszélyes lehet. Érdemes továbbá a téli és nyári gumiszettet felnire szerelve tartani, így évszakváltáskor egyszerűbb és gyorsabb a kerekek cseréje. Ilyenkor mindig ellenőrizzük le a felnik és a kerékcsavarok állapotát is.

Vélemény, hozzászólás?