érszűkület a lábon

Érszűkület a lábon mindenkinél kialakulhat

Ennek az egészségügyi problémának a kialakulását az alsó végtagokat friss vérrel ellátó verőerek és az artériák falának elmeszesedése okozza. Érszűkület a lábon nehézségeket okozhat dohányosoknál, cukorbetegeknél és azoknál az embereknél, akik túlsúllyal vagy magas vérnyomással küzdenek. Sajnos a genetikai hajlamot nem tudja senki kivédeni, viszont rendszeres szűréssel rengeteget tehet a betegség és annak szövődményei elkerülésének érdekében.

A már kialakult kór jelenlétekor szükséges a megfelelő orvosi kezelés és az életmódváltás. Érszűkület a lábon gyakran előfordul, de ha időben elkezdődik a gyógyítási folyamat, akkor visszafordítható. A szakemberek felhívják a páciensek figyelmét arra, hogy a gyógyszeres kezelés önmagában nem elég. Nem érhető el jó eredmény, ha a beteg dohányzik, nincs beállítva a cukor- és a koleszterinszintje. A kúra sikerességét gátolja a nem megfelelő étrend és a mozgásszegény életmód. A mindennapok elengedhetetlen részévé kell váljon a séta. Érszűkület a lábon mindkét nemnél előfordul.

A fekélyes láb gyógyítása nem egyszerű feladat

A kezelés egyik legfontosabb része a higiénia és a bőrápolás. A fekélyes láb gyógyítása néhány tanács megfogadásával gyorsabb és sikeresebb lehet. Célszerű naponta szappanos vízzel megmosni a végtagokat. A meleg víz elősegíti a jó vérkeringést, emellett gátolja a szövetek károsodását. A mosás az elhalt bőrszövetek eltávolítását is segíti. Törölközéskor figyeljen arra, hogy ne dörzsölje a bőrt! Rendszeresen érdemes kenegetni a lábfejeket és a talpakat lenolajos krémmel a kiszáradás ellen. A sebekre azonban testápolót ne használjon!

A fekélyes láb gyógyítása angiológus segítségével történjen! Az orvosi utasítások és az otthoni higiénia betartásával biztosan sikeres lesz a kezelés. Léteznek bizonyos gyógynövények, amelyeknek gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatása közismert. Ilyen például a kamilla vagy a körömvirág. Ezekből teát lehet készíteni és borogatni a sérült területet. A fekélyes láb gyógyítása akár 3-4 hónapot is igénybe vehet. A dagadás megszüntetésére kompressziós szalag használatát javasolják a szakemberek.

Author: Szerkeszto