Meglepnéd karácsony alkalmából angliai barátodat? Külföldön élő családtagodnak küldenél csomagot? Esetleg webshopod vállalja az angliai kiszállítást, és az ünnepek előtti időszakban megszaporodtak a rendelések? Az angliai csomagfeladás már korántsem olyan problémás, mint egykor volt, sőt, a megfelelő futárszolgálattal akár egy nap alatt megérkezhet a címzetthez a csomag.

 

Mielőtt feladnád a csomagodat Angliába, érdemes végiggondolnod egy pár szempontot. Elsőként azt kellene kitalálnod, hogy melyik futárszolgálat mellett teszed le a voksod. A DPD és a TNT megbízhatóan vállalja a külföldre történő szállítást is. A TNT akár egyetlen nap alatt eljuttatja légi szállítással a csomagot a célállomásra. Amennyiben a fapados díjak is fontosak számodra, akkor a DPD és a GLS mellett célszerű dönteni. Ugyan ilyenkor 3-5 munkanapot kell várni a csomag megérkezésére, de akár online is nyomon követheted, hogy a szállítás éppen melyik fázisban jár.

 

A csomagfeladás folyamata jelentősen felgyorsítható akkor, ha az olyan portálok segítségét veszed igénybe, mint például a Csomagnet. Regisztrálás után kiválaszthatod az ár és szállítási határidő alapján is megfelelő futárszolgálatot. Fontos, hogy pontosan add meg a célállomást és a címzett nevét, ezzel is a kézbesítést elősegítve. A háztól házig szállításnak köszönhetően a futárnak adhatod át a csomagot, és el sem kell hagynod otthonod kényelmét. Ez az ünnepi időszakban kifejezetten hasznos lehet. Online rendezheted a szállítási költséget is, így ezzel sem kell a későbbiekben bajlódni.

 

Az angliai csomagfeladás egyébként nélkülözhetetlen akkor is, ha külföldi szállítást vállaló webáruházat üzemeltetsz. Ilyenkor érdemes a futárszolgálatoknál külön is érdeklődni, hiszen lehet, mennyiségi kedvezményeket kaphatsz a nagyobb mennyiségű kiszállítás esetén. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy rendszerint az ünnepi időszakokban növekszik meg a külföldi szállítás iránti igény. Érdemes azokat a weboldalakat is segítségül hívni, melyek az árak összehasonlításában és a konkrét futárrendelésben játszanak fontos szerepet.

 

Megbízható futárszolgálat segítségével mérettől és a csomag jellegétől függetlenül épségben érkezik majd meg az, ez pedig nem elhanyagolható szempont akkor, ha személyes meglepetésről, vagy éppen a távol élő barátok, családtagok karácsonyi ajándékáról van szó.

 

Vélemény, hozzászólás?