Vas megye délnyugati szegletében található az Őrség, mely páratlan szépségű tájakkal, az Őrségi Nemzeti Park részeként a Hármas-tóval, remek fürdőhelyekkel és rengeteg kirándulási lehetőséggel várja a turistákat. A régió idegenforgalmi értéke azonban nem merül ki ennyiben, hiszen műemlékei, sajátos építészeti stílusa és hagyományőrző jellege minden évben sokakat vonz a területre.

Az Őrség remek választásnak bizonyul bármely évszakban, de főként a tavasztól őszig tartó hónapok bizonyulnak a leginkább népszerűnek a turisták körében. A természet ekkor pompázik a legszebb színekben, és az időjárás is remek a környék kerékpárral történő felfedezéséhez. Számos rendezvény is várja a látogatókat, így a Völgyhídi vásártól kezdve a Rétesfesztiválon keresztül a Tökfesztiválig és az Őrségi vásárig sokféle program részesei lehetnek a területet felkeresők.

 

A csendes pihenés és a természet szerelmesei garantáltan megtalálják számításukat az Őrségben. Ehhez remek szálláslehetőségek is állnak rendelkezésre, melyek megjelenésükben is a természet közelségét adják vissza. A Szallaskeres.hu -n válogattam a tipikus környékbeli fa vendégházak közül, és valóban megdöbbentően széles a választék.

A vidékies hangulat érdekében nem kell nélkülözni napjaink luxusát sem, hiszen akár szaunával rendelkező szálláshely mellett is letehetjük a voksot akkor, ha az Őrség vadregényes tájaira esne a választás. A mindennapi rohanásban érdemes néha kicsit megállni, és felfedezni hazánknak azon régióit, amelyek a modern kor kényelmével, és valahogy mégis a régmúlt időszak bájával kínálják a tökéletes kikapcsolódás élményét.

Vélemény, hozzászólás?