Egyszerű túrófánk a nagyitól

A receptneked.hu megmutatja a nagyi receptje alapján készült legfinomabb túrófánkot, amelynek elkészítése rendkívül egyszerű. A receptneked  oldalon találja a legfinomabb túrófánk receptet katt ide!!!

Hozzávalók: 12 dkg liszt, 0,5 tasak sütőpór, 25 dkg túró, egy nagy csipet só, 2 tasak vaníliacukor, 1 kisebb tojás, 2 púpos ek cukor valamint 5-6 dl olaj a sütéshez. Elkészítése nem igényel különösebb erőfeszítést. Először is a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és sütőport, amivel aztán elkeverjük. A túrót egy másik tálba töltjük és egy krumpli törővel jól összetörjük. Az így összetört túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot és a tojást, majd jól összekeverjük. Az így nyert masszát hozzáadjuk a sütőporos liszthez és jól összedolgozzuk. Kézzel, a két tenyerünk között kis diónyi gombócokat fórmázunk a masszából, majd forró olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük.

Miután megsült konyhai papír törlőn hagyjuk a felesleges olajt lecsepegni. Ezt követően porcukorral meghintjük, de kínálhatjuk baracklekvárral is. Ez a puha, omlós, nem túl édes desszert garantáltan a család kedvence lesz. Ebből az adagból akár 30 golyót kihozhatunk, kevés a cukortartalma és elkészítése nem igényel előzetes pihentetést sütéssel együtt egy óra alatt kész is van. Garantáltan a család kedvence lesz a receptneked.hu oldalon olvasható nagyi túró gombóca.

Ha tetszett az elkészített desszert készíts róla fotót és töltsd fel oldalunkra receptneked.hu, hogy mindenki láthassa és más is kipróbálja ezt az egyszerű túrófánk receptet. További ínycsiklandó recepteket olvashat a receptneked.hu oldalon.

Author: Barnabas Kovacs