Szív- és érrendszeri, valamint az idegrendszeri problémákat nem igazán szokták összefüggésbe hozni. Néhány kutatás viszont egyfajta hiánybetegséggel hozza kapcsolatba ezeket a panaszokat. Konkrétan, az Omega 3 zsírsav hiánya előidézheti vagy felgyorsíthatja ezen betegségek tüneteinek a megjelenését.

Esetenként súlyosbíthatja is azokat. Ugyanakkor, ha ilyen betegséggel küzd, akkor alapos felderítés szükséges az okok feltárására, mivel sok esetben nemcsak egy dolog indítja el a szervezetet a lejtőn. Ha mindenképpen meg akarja előzni az Omega 3 hiánya miatt kialakuló állapotokat, akkor figyeljen arra, hogy milyen tápanyagokat visz be naponta!

Hiszen ezt a zsírsavat csak megfelelő táplálkozás útján képes felvenni a szervezet, mivel nem tudja önállóan előállítani. Ezért is állítják a dietetikusok azt, hogy az Omega 3 egy olyan esszenciális zsírsav, ami elengedhetetlen az egészséges szervezet működéséhez. Ha szeretne odafigyelni arra, hogy ne lépjen fel ilyen hiány, akkor fogyasszon minél több alkalommal halat!

Vélemény, hozzászólás?