Sokan csak egyetlen dolog miatt nem várják a hétvégét, és az pedig a takarítás. Egyesek addig halogatják ezt, főleg a porszívózást, amikor már a szőnyegen szabad szemmel is jól lehet látni a port, piszkot. Ez igen könnyedén elkerülhető a robot porszívó segítségével, amelyik manapság sok otthonban átvette már a megszokott porszívó helyét. Mit is tud ez a gép és hogyan is lehet megtalálni az ideális, a lakáshoz leginkább passzoló darabot?

Nos, ahogy a neve is mutatja, a robot porszívó egy mesterséges értelemmel felruházott berendezés, amelyik magában képes felvenni a versenyt a porral, kosszal. A robot porszívó ékes példája annak, hogy a 21. századra hova jutott a robotika, az a tudomány, amelyik az 50-es, 60-as években leginkább az űrkutatás és a haditechnika világában mutatkozott meg. Aztán szép lassan több területre is nagy hatással lett A világ első robot porszívó fajtái között volt a Roomba, amelynek az iRobot mai napig nagyon dicsért modellje. Ezt 2002-ben mutatta be a cég. Ma a porszívózás mellett, egyre több monoton, sok időt felemésztő háztartási munkára használnak az emberek robotokat.

A megfelelő szerkezettel medencét lehet takarítani, füvet nyírni vagy éppen ablakot tisztítani. Természetesen, ha már vesz valaki egy ilyen kütyüt, a legjobb robotporszívó mellett akar dönteni. A vásárlókban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy melyik a legjobb robotporszívó a piacon? Erre a kérdésre nehéz válaszolni, hiszen amelyik gép megfelel az egyik lakásban, az nem biztos, hogy ugyanolyan jól teljesít egy másikban. A legjobb robotporszívó mindenképp az lesz, amelyik az adott helyzetben, helyiségben a legprofibb módon végzi el a munkát.

Az ilyen masinát az különbözteti meg más háztartási géptől, hogy a feladatát önállóan is képes elvégezni. Nem szabad elfelejteni, hogy a mai napig a legügyesebb hagyományos takarítógép is igényli, hogy egy ember a kezébe fogja és elvégezze vele a munkát. Szerencsére a legjobb robotporszívó segítségével ezt el lehet felejteni, és a masina tulajdonosa nyugodtan pihenhet, aludhat, míg az végzi a kemény munkát a nappaliban, hálószobában vagy éppen a konyhában.

Vélemény, hozzászólás?