Derékfájdalom nehezíti meg életét? Folyamatosan hátfájástól és nyaki panaszoktól szenved? Gerincsérvre keresi az ideális, természetes megoldást? A modern kor embere gyakran szembesül ezekkel a problémákkal, pedig egészséges életmóddal legtöbbször megelőzhetőek. De mi a helyzet akkor, ha már kialakult a fájdalom? Valóban meg kellene elégednünk a fájdalomcsillapítókkal és a recept nélkül balzsamokkal, krémekkel? Vagy létezik valami, ami gyökerénél szünteti meg a problémát?

 

A McKenzie gyógytorna világszerte ismert és alkalmazott módszer, mely kifejezetten a gerinc-és végtagízületekkel kapcsolatos fájdalmak esetén javasolt. Kifejezetten alkalmas a porckorongok kopásából kialakuló gerincfájdalmak enyhítésére, kezelésére. Különlegessége abban rejlik, hogy alapos állapotfelmérés előzi meg, így a szakember pontosan tudni fogja, hogy milyen mozdulatokra jelentkezik fájdalom és az hova sugárzik. Ez a kezelést illetően nélkülözhetetlen. Nem csak a gyógytornásznál élvezhetőek a terápia előnyei, hanem ha elsajátította ezeket a gyógytorna gyakorlatokat: https://www.gyogytornaszom.hu/mckenzie-terapia/, akkor saját otthonában, időbeosztásának megfelelően is tehet egészségének érdekében.

 

A személyre szabottan kialakított gyakorlatok elvégzéséhez pontos instrukciókat lehet kapni, így ez a módszer nem pusztán egy gyógytorna, hanem út az életmódváltás és a fájdalommentesség felé. A szakemberek nem csak azoknak ajánlják a McKenzie terápiát, akik már valamilyen panasszal fordulnak hozzájuk, hanem megelőzés gyanánt is érdemes kihasználni a benne rejlő erőt. A kezelés során megelőzésként fontos a megfelelő testtartás elsajátítása, valamint olyan gerincbarát mozdulatsorok megtanulása, amelyeknek köszönhetően a fájdalmak megelőzhetőek, vagy már minimális jelentkezésük esetén is hamar megszüntethetőek.

 

A McKenzie módszert világszerte már 40 országban alkalmazzák. A fizioterápiás eljárásnak hála a gerinc-és végtagfájdalmakkal küzdők természetes megoldást találhatnak panaszaikra, melynek fókuszában a fenntarthatóság és a személyre szabott kezelés és gyakorlatok összeállítása áll. A terápiának köszönhetően javítható a beszűkült mozgástartomány, a testtartás, hosszú távon megelőzhetőek az ismételt fájdalmak. Egyaránt alkalmazható a derék, a nyak, a váll, a hát, a csípő, a térd és a boka területét érintő panaszok esetében. Fedezze fel a mozgás szabadságát egy Ön által is egyszerűen elsajátítható gyakorlatsor segítségével!

Vélemény, hozzászólás?