A magánegyetemi költségek bonyolult pénzügyi tervezésre késztetik a szülőket

Gyermek megtakarítási programok iránt érdeklődik, de még nem sikerült rábukkannia a minden szempontból megfelelőre? A gyermekvállalás kétségkívül örömteli és izgalmakkal teli döntés, de érdemes már a kezdetekkor gondolni arra, hogy idővel milyen kiadásokra lehet majd számítani. Már a középfokú tanulmányok idején megtapasztalhatják a szülők, milyen sok plusz költséggel jár az oktatás a hagyományos iskolai kiadásokon túl. Ez pedig csak még komolyabb kiadásokat jelent akkor, ha felsőoktatási intézményben szeretne továbbtanulni gyermekünk.

Felnőttként mindannyian jól tudjuk, hogy a munkerő-piacon milyen nehéz megtalálni az ideális munkahelyet. A több lábon állás részben azon is múlik, milyen felsőoktatási intézményt választunk. A magánegyetemi költségeket ismerve azonnal láthatjuk, hogy bizony sok-sok milliót kell kifizetni azért, hogy gyermekünk minden tekintetben a legjobb színvonalú oktatást kapja. A későbbi boldogulás nagymértékben függ attól, hogy milyen intézményben sikerült diplomát szerezni. Egyes állami intézmények sajnos olyan színvonalat nyújtanak, mely miatt a nagyobb cégeknél akár tiltólistásak is lehetnek az ott végzettek. Fontos tehát, hogy az oktatás színvonalát illetően is megfelelőre essen választásunk, ha elérkezik a továbbtanulás időszaka.

De miként finanszírozhatóak a diplomaszerzéssel járó kiadások? A Diákhitel ugyan sok intézmény esetében segítheti a költségek fedezését, de a magánegyetemek esetén egész más a helyzet. A felmerülő költségeken túl a szállásért, megélhetésért is fizetni kell, s ennek előteremtése szülőként az Ön feladata. Nem véletlen, hogy egyre többen döntenek a különféle gyermek-megtakarítási formák mellett, amelyek közül érdemes minél korábban letenni a voksot egyik vagy másik mellett.

Nem tudja, melyik ajánlat felelne meg leginkább elképzeléseinek? Olyan megtakarítási formát keres, mely egyéni igényeinek és anyagi lehetőségeinek egyaránt megfelel? A független megtakarítási tanácsadó segítségével egyszerűen rábukkanhat az ideális megtakarításra, mely hosszú évek múltán is beváltja majd a hozzá fűzött reményeket. Az online tájékozódás kínálta lehetőségeket kihasználva már előre tájékozódhat arról, milyen megoldások léteznek a piacon és a gyermek megtakarítás mely további előnyökkel járhat. Ne feledje, gyermeke jövőjéért és oktatásának finanszírozásáért Ön tehet a legtöbbet!

 

Author: Barnabas Kovacs