Nagyon kellemetlen tud lenni, mikor az embernek minden előjel nélkül fájni kezd a foga, ínye, vagy akár az egész állkapcsa bedagad, begyullad. Egy speciális esetben ez bizony akkor is megtörténhet, amikor egyébként minden fogápolási feladatot betartunk, rendszeresen látogatjuk a fogazatunkat és tudjuk, hogy tökéletesen egészségesek a fogaink. Ez bizony nem más, mint a bölcsességfog növekedése közbeni gyulladás.
Vannak olyan szerencsések, akiknek soha nem fog kinőni a bölcsességfoguk, de ha nem közéjük tartozunk, akkor bizony a növekedésének első jeleire érdemes felkeresnünk fogorvosunkat, mert az ő segítségével sok szenvedéstől kímélhetjük meg magunkat.
A bölcsességfog eltávolítás ma már egy teljesen fájdalommentes rutinműtétnek számít, amelynek szinte soha nincs negatív szövődménye, így nem kell tartanunk tőle. A bölcsességfog húzásnál a fogorvosok helyi érzéstelenítőt alkalmaznak, melynek köszönhetően valóban semmit sem fog érezni a beavatkozásból, viszont az akár hónapokig tartó folyamatos gyulladások, fájdalom, duzzanat megelőzhető vele.
Bölcsességfog eltávolítás előtt érdeklődjön fogorvosánál a menetéről és az árakról. Érdemes esetleg több fogorvostól is ajánlatot kérni bölcsességfog húzásra és informálódni az esetleges akciókról is.

Vélemény, hozzászólás?