Melltartó méretek

A jó tartás érdekében ajánlott a megfelelő melltartó méretek használata!

A jól illeszkedő melltartó gyönyörűen kiemeli a nőies formákat, de ennek feltétele a helyes méret kiválasztása. Mit is kell tudni valójában a melltartó méretekről? A melltartó mérete mindig két elemből tevődik össze, a mell alatti körméretből és a kosárméretből.

A mell alatti körméretet centiméterben mérjük, az eredmény pedig a melltartóméret számmal kifejezett részét adja, és ötösével növekszik. A betű a kosárméretre vonatkozik, a legkisebb kosár jelölése az A betű. A kosárméret a mellbőség és a mell alatti körméret különbségéből adódik. A melltartó méretek pontos meghatározása azért fontos, mert a rossz méretű melltartó viselésének egészségügyi következményei lehetnek. Annak a jele, hogy melltartóval nincs valami rendben, az a nyaki gerinc- és a vállak környékén jelentkező fájdalom.

A melltartó méretek pontos meghatározása rendkívül fontos, azonban néhány apró trükk van, amit figyelembe kell venni, amikor új melltartót vásárlunk. A legtöbb gyártó külön mérettáblázatot használ, ezért a melltartó méretek meghatározása, miután már megvannak a cm-erek, az adott gyártó mérettáblázatába meghatározott értékeket kell figyelembe venni.

Azonban a melltartó méretek mellett figyelni kell például az alsó pántra. Az alsó pánt tartja a keblek súlyát, nem pedig a vállpántok, és amennyiben az alsó pánt mérete nagyobb a kelleténél, nem képes ezt a feladatot megfelelően ellátni, és a keblek súlya a vállpántokra helyeződik át. Ez akár a nyaki gerinc fájdalmát okozhatja, illetve a vállpántok bevágódását, és végül a keblek megfelelő formáját sem képes biztosítani.

Author: Barnabas Kovacs