A hajpakolás házilag is kivitelezhető egyszerűen

Télen, a nagy hidegben nemcsak a szervezetnek van szüksége tápanyagokra. A bőr- és hajpakolás házilag könnyen elkészíthető a megfelelő módszerekkel és összetevőkkel. Ezek a fejbőr pórusain keresztül szívódnak fel, ráadásul a szálakba is beépülnek. Az ilyen készítményeket mosás előtt kell a szálakba belemasszírozni, így a kívánt eredményt elérheti már néhány alkalom után. A hajpakolás házilag többféle lehet, mivel egyeseknél az adott terület száraz, másoknál zsíros, vagy éppen korpás valamint fénytelen.

Ez egyénenként változó dolog, így más-más kezelési módszert igényel a probléma. Ahhoz, hogy kiválassza az összetevőket, tisztában kell lenni azzal, hogy milyen célra fogja használni azt. A hajpakolás házilag nagy hasznára lehet. Ezt a folyamatot heti 1-2 alkalommal célszerű elvégezni. Mindezek előtt, ha van rá lehetősége, kikérheti egy profi szakember vagy fodrász tanácsát, így a hatás még jobb lesz. Nagyon fontos, hogy a gondoskodást még időben kezdje el, mivel ha nem fordít rá gondot, akkor az a szálak elveszítéséhez vezethet.

A hajhullás elleni vitaminok bevitele mindenféle tekintetben szükséges. A probléma okaihoz sorolható még a stressz, a vashiány, a pajzsmirigy panaszai. A gyógyszertárakban beszerezheti az ilyen jellegű termékeket, így néhány héten belül ezek kifejtik jótékony hatásukat, csupán meg kell várni ezt az időt. A hajhullás elleni vitaminok közé sorolható az E, az A, a H és a B. Persze a következő tápanyagokat is tanácsos bejuttatni a szervezetbe, például a cinket, a vasat, a szilíciumot és a folsavat.

A pajzsmirigy alulműködése is okozhatja a szálak elveszítését. Ezzel a panasszal érdemes orvoshoz fordulni. Először is vérvizsgálatot javasolnak, amivel megtudhatja milyen hiány miatt alakulhatott ki ez a kellemetlen dolog. A hajhullás elleni vitaminok szedését nem szabad semmiképp elhanyagolni. Természetes úton is be tudja vinni a tejtermékekkel, húsokkal, gyümölcsökkel és zöldségekkel. Ha ezeket a teendőket elvégzi, néhány héten belül a szálak egészségesebbek, szebbek és fényesek lesznek.

Author: Barnabas Kovacs