filament

A Filament izzó ésszerű és dekoratív

A világítástechnika terén a jövő a LED világításban rejlik. Sokkal olcsóbb ugyanis a fenntartása, mint a jelenleg még használatban lévő fényforrásoknak. A LED panel 60×60 ár tekintetében a leginkább kedvező opció, hiszen nem túl nagy, mégis ellátja a belső tereket elegendő fénnyel. Főleg irodákba, álmennyezetekbe süllyesztve használják. A beépítését tekintve, a LED panel nem retrofit, vagyis nem lehet egy az egyben lecserélni a világítást anélkül, hogy bizonyos módosításokat végeznének a régi fényforrások leszerelése után.

Azonban ez csekélység ahhoz képest, hogy mit tud nyújtani egy ilyen panel. A koncentrált fényerejű LED panel 60×60 ár tartalmazza annak a színhőmérsékletét is. Vagyis meghatározhatja, hogy milyen tónusú legyen a helyiségben a világítás. Ha a kellemes sárgásat kedveli, akkor a 3000 K-s világítás a legjobb, ha a fehéret, akkor a 4000-es, ha a kékeset szeretne, akkor 6000 K-s megoldással is kaphatóak. Továbbá a beszerelés után a LED panel 60×60 ár már csak csökken, hiszen a villanyszámláján jól érzékelhetővé válik, hogy mennyivel kevesebbet fogyaszt.

Az ilyen panel otthoni világításnak is megfelel, de ha nem akar macerát a beszereléssel, akkor inkább a Filament izzó iránt érdeklődjön. Ez olyan, mint a régi típusú fémszálas megoldás. Legalábbis úgy néz ki. A fogyasztása azonban ennek is jóval a most használatban lévő égők alatt van. Az üvegbúra alatt, fénycsöves megoldással láthatóak a narancsosan izzó „szálak”. A Filament izzó világító részét ugyanis nem lehet szálaknak nevezni, mivel 1.5 milliméter széles zafír csövekben valósul meg a reakció, ami a fényt kibocsájtja.

Az alacsony fogyasztás titka is ebben rejlik. A fémszálas megoldáshoz képest ezt az izzót nem befolyásolja a le- és felkapcsolások száma az össz üzemidőt tekintve. A fényt ugyanúgy, 360 fokban szórja és kellemes, 2700 K-s színhőmérséklettel rendelkezik. Nagyon ésszerű és dekoratív módja ez a világítás megoldásának otthon vagy akár bárokban, üzletekben is, ahol fontosnak tartják a külső megjelenést.

Author: Barnabas Kovacs