bitumenes aljzat szigetelés

A bitumenes aljzat szigetelés gondoskodik a vízvisszatartásról

A modern kor és az ezzel együtt kidolgozott sajátos megoldások olyan lehetőségeket teremtettek meg, amik révén a különféle építési technológiák magas kényelmet, valamint biztonságot ígérnek a felhasználók részére. Természetesen mindennek van velejárója, ami többek között a specializáció és nagyobb költségek megfizetése. A bitumenes aljzat szigetelés ugyanakkor jobb, ha nem marad el, még a plusz kiadások ellenére sem. A vízszigetelésre régen kevesebb figyelmet szenteltek, aminek idővel meglett a maga a hatása. A betonszerkezeteknek sok előnye létezik, de a szivacsos szerkezeti felépítés miatt esélyt engednek a nedvesség lassú, de biztos áramlásának.

Ez megelőzhető a felületek kezelésével, amire felhasználhatók többféle eljárások, de ugyanígy elvégezhető a bitumenes aljzat szigetelés révén. Ennek a szigetelő terméknek a feladata, hogy a lentről érkező víznyomás ellen küzdjön, vagy éppen a fentről származó csapadékok beszivárgását előzze meg. A SikaBit PRO E40-15S és SikaBit PRO E40-5S komplex vízszigetelési rendszerei megfelelnek alépítmények, lapostetők, erkélyek, teraszok, lábazatok lefedésére egyaránt. A bitumenes aljzat szigetelés nem bonyolult feladat, amivel bárki elboldogul.

Voltaképpen a felületek előkészítése, megtisztítás, majd kelősítését követően máris helyezhetők le egymásra átlapolással a lemezek. Egy lánghegesztéssel történik meg a fixálás. A nagyobb nyomásoknak kitett területeken dupla rétegre lehet szükség a hatás fokozása céljából. A bitumenes aljzat szigetelés után következhet a hőszigetelés és külső felület végső kiképzése. Mindennek részleteiről a hun.sika.com weboldalon tudhatunk meg többet.

Author: Barnabas Kovacs